סידן במזון לאחר בישול
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם בישול מרק עוף עם ירקות שיש בהם סידן כמו שמיר פטרוזיליה כרוב לבן במשך שעה ורבע , יאבד הסידן או איכותו לאחר זמן בישול זה? ומה לגבי איכות הסידן ? מבחינת ספיגה או משהו אחר שלא עלה בדעתי לצרף לשאלה? תודה רבה.
שלום תמירה, כל הירקות שאת מציינת, גם כך הספיגה הינה זניחה ולא הייתי בונה על סידן ממקור זה בכל מקרה, כך שהשאלה הופכת לפחות משמעותית. כמות הסידן לא פוחתת בבישול וגם לא זמינותו או ספיגתו, בכל מקרה. בברכה,דנה
תודה על תשובתך אבל בכל זאת מי שאסור לו לאכול מוצרי חלב אז צריך איכשהו להסתדר ובעבר הוסבר לי שירקות עלים כמו שמיר פטרוזיליה כרוב לבן וגם טחינה וגם סרדינים הם הדברים שצריכה לאכול על מנת לדאוג לבריאותי מבחינת צריכת סידן , האם לפי מה שאת כתבת לעיל ,אני אמורה להבין שזה לא יעזור ובכל זאת אין סידן בירקות אלה לפי כמות הסידן המומלצת ליום אין טעם שאתאמץ לאכול אותם כי באמת לא נהנית מהטעם (אני אוכלת כל יום סלט כרוב גדול עם חופן פטרוזיליה ויום אח"כ עם חופן שמיר, וגם 4 כפות טחינה תעשייתית מהמכולת וגם פרוסה עם סרדין אחד וכוס 1חלב סויה).