הקפאת פירות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/04/2010 | 15:09 | מאת: יפעת

שלום דנה, האם תותים מאבדים את ערכם התזונתי (כמו וויטאמינים למשל) אם מקפיאים אותם? מה לגבי פירות אחרים?

03/04/2010 | 21:05 | מאת:

שלום יפעת, הקפאה לכאורה לא אמורה לפגוע באופן משמעותי בערכו התזונתי של הפרי, כי למעשה אין תהליכי קלקול של ממש. הבעיה העיקרית היא פגיעה בטעמו, בשל שינו מבני בתוך תאי הפרי בעקבות ההקפאה.ייתכן וחלק מהויטמינים יפגעו מבחינת פעילות אך לא מבחינה כמותית. בברכה,דנה

04/04/2010 | 18:55 | מאת: יפעת

היי דנה, תודה. רק דבר אחד שלא הבנתי- "מבחינת פעילות אך לא מבחינה כמותית": אם למשל תותים עשירים בויטאמין C, הכמות תישאר אותה כמות לאחר ההקפאה, אבל מה זאת אומרת שהפעילות תיפגע?