סויה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/02/2010 | 20:31 | מאת: גילי

שלום רב, קראתי כתבה על מוצרי חלב שבו מראיינים את ד"ר גילה רוזן. ד"ר רוזן טוענת בכתבה שגם מוצרי סויה אינם בריאים משום שהם מכילים אלומיניום. קראתי כבר טיעונים רבים כנגד הסויה, אבל לראשונה אני נתקלת בטיעון הזה. זה מדאיג אותי, אשמח לקבל הסבר. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
24/02/2010 | 13:28 | מאת:

שלום גילי, הערבתי את שאלתך לד"ר גילה רוזן. מקווה לחזור אליך עם תשובה בהקדם. בברכה,דנה

24/02/2010 | 20:07 | מאת:

שלום גילי, מביאה לך הסבר מד"ר גילה רוזן : "אלומיניום נוכח בסויה, היות והוא מצוי בקרקע בגידול. אלומיניום הינו אחד האלמנטים הנפוצים ביותר בקליפת כדור הארץ, דהיינו כאמור אדמת הגידול ורעילותו וחדירותו לצמחים עלתה בשנים האחרונות מאוד עקב חומציות הגשמים. מה קורה לריכוז שלו בעת הכנת המוצרים? צריך לברר עם מהנדס מזון, אך נצפו דיווחים על ריכוז מאוד גבוה במוצרים מסויימים. בחלב פרה ומוצריו וכן בחלב אם רמות האלומיניום נמוכות בהרבה עקב הסינון שלו במעיים שלנו ושל הפרה והפרשת העודפים. ולכן כאמור הרמות נמוכות בהרבה (למעט אם משווקים מוצרים נוזליים בעטיפה עם ריפוד אלומיניום). הבעיה העיקרית באלומיניום היא שהוא מתחרה בסידן ועלול לגרום לבעיות בהתפתחות השלד של תינוקות. הדבר בעייתי יותר בתינוקות עם הפרעה בתפקודי כליה ובפגים. לא ידוע גם אם מעבר לרעילות בעצמות הוא נכנס ונאגר במוח בינקות, שכן בשנת החיים הראשונה מחסום דם מוח פחות בררני ולא חוסם כניסת חומרים רבים. לכאורה תינוקות בשלים ובעלי תפקוד כלייתי תקין לא נמצאים בסכנה מנוכחות אלומיניום בפורמולות על בסיס סויה או ממוצרי סויה אחרים. בחצי שנה הראשונה בכול מקרה אין התלבטות כי משרד הבריאות אוסר על השימוש במוצרי סויה. לאחר מכן, ההחלטה בידי הצרכנים. בעיני החלב כרגע הוא מזון בעל יתרונות רבים שעדיין אין לו תחליף ראוי". בברכה, דנה וגילה