ספיגת סידן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לדנה שלום, הייתי מעונינת לדעת האם במוצרי חלב 0% יש בעיתיות עם סםיגת הסידן. האם זה קשור לויטמין D, שאין סביבה שומנית שייספג? יש בכלל ויטמין D במוצרי חלב 0%? תודה רבה שרון
שלום שרון, גם סידן זקוק לסביבה מעט שומנית על מנת שיוכל להספג, וגם בגלל נוכחות ויטמין D. למוצרי חלב 0% לעיתים מוסיפים ויטמין D, אך אם אין סביבה שומנית, הויטמין לא ייספג. לכן איני ממליצה על מוצרי חלב 0% אלא על ממוצע של 3%. בברכה,דנה