ערך קליקמי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/02/2010 | 23:54 | מאת: rach

שלום , קראתי שגריסי פניניה הם ערך גליקמי 36 . האם ניתן לבשל את זה עם בשר בחמין ? וזה ישמור על ערך גליקמי נמוך ? אני בדיאטה וחשוב לי להוריד במשקל . עד כה אכלתי במשך כשמונה ימים חלבונים וירקות בעלי ערך גליקמי נמוך, יוגורט , בשר, חזה עוף , וכו... האם אפשר לאכול בשר או עוף יחד עם הגריסים באותה ארוחה ? ומה עם טחינה איזה ערך גליקמי יש לטחינה אני לא מוצאת בשום מקום .

11/02/2010 | 11:36 | מאת:

שלום, בישול, בייחוד עם שילוב של חלבונים ושומן מוריד עוד יותר ערך גליקמי של מזון, כך שאין חשש מזה. זה לא משנה אם מדובר בעוף או בקר. לטחינה אין כמעט ערך גליקמי, כי זו שייכת לקבוצת השומן, יש בה יותר שומן וחלבוןויחסית מעט פחמימות. בברכה,דנה

11/02/2010 | 16:33 | מאת: rach

דנה תודה על התשובה . אבל גריסים זה זה סוג של פחממה אני חושבת .ואת כתבת שומן וחלבון. אני מזכרה לך את השאלה האם ניתן באותה ארוחה לאכול גריסים ובשר . צריך להיות בטוחים שגריסים זה לא פחממה