מה עדיף?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
חמאה לעומת מרגרינה? בחמאה יש המון שומן רווי אבל היא פחות מתועשת ממרגרינה? מבחינה בריאותית מה עדיף באפייה? דבש לעומת סילאן? מה יותר בריא? בדבש יש פרוקטוז שנחשב טוב לא? מה יש בסילאן? מה עדיף להמתקת משקאות ובישול? תודה לצוות המקצועי על כל הידע!!
שלום שרון, בין חמאה למרגרינה, אני ממליצה על חמאה ויותר נכון על שמן,בעיקר באפיה. בין דבש לסילאן אין לי העדפה מיוחדת, נטיה יותר לסילאן. פרוקטוז אמנם מעלה פחות סוכר, אך מעלה יותר כולסטרול רע, LDL וטריגלצרידים, לכן הוא ממש לא טוב.ההמלצה, להמנע מהמתקת משקאות ובישול, אם אפשר. לא תמיד אפשר להחליף סוכר בדבש ו/או סילאן, ולכן צריך להתאים למתכון. בברכה,דנה
דנה שלום, תודה רבה על התשובה!! ועוד הבהרה, אם בדבש יש פרוקטוז שציינת את החסרונות שלו, אז מה יש בסילאן? תודה מראש