קטניות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/01/2010 | 22:47 | מאת: אלעד

שמתי לב שאם אני משרה קטניות עם סודה..אני מקצר את זמן ההשרייה של הקטניות ל10 דקות והם יוצאות רכות,לעומת זה ללא השרייה עם סודה אני צריך להשרות 8 שעות רק עם מים ואני מגיע לאותה תוצאה,השאלה היא אם ההשרייה הקצרה עם הסודה היא בעייתית?או שכדאי להשרות 8 שעות?

27/01/2010 | 09:55 | מאת:

שלום אלעד, למיטב ידיעתי אין בעיה בהשריה זו.השריה של קטניות נועדה בעיקר לקצר זמן בישול ולהוריד את הוסכר שגורם לגזים. אין חובת השריה, ובישול בסיר לחץ יעשה את אותו האפקט. בברכה,דנה