שומן רווי מן החי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/01/2010 | 15:27 | מאת: אלי

בהרבה מקומות קראתי כמה טוב שמן זית, טחינה, גרעיני חמניה וכ'ו. אכן אני מודע למעלותיהם. יחד עם זאת ראיתי שבשמן זית יש 16% שומן רווי, בטחינה 10% שומן רווי ובגרעיני חמניה 12% שומן רווי. האם בכך שאנו אוכלים מזה אנו לא פוגעים בעצמינו באותה מידה שאנו מטיבים? הרי השומן הרווי הזה שוקע בדפנות כלי הדם.. או שאולי אני מפספס משהו ואשמח אם תאירו את עיני..

12/01/2010 | 18:25 | מאת:

שלום אלי, בוודאי שמקורות אלו מכילים גם שומנים רווים ורב בלתי רווים, אך מה שמשנה הוא היחס בין השומנים, כאשר בשמן זית, טחינה וכיוצ"ב היחס בין שומן רווי לחד בלתי רווי נמוך יותר מאשר בבשר או גבינות שמנות, או שמנים אחרים, כגון שמן תירס וחריע. כאשר משנים את היחסים בין חומצות השומן, אז אנחנו משפרים את מצבינו. אי אפשר להוריד שומן רווי לגמרי מהתפריט, וגם אין המלצה כזו. בברכה,דנה