מולסה לעומת סילאן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, אני נוהג לפני / אחרי אימון אירובי להשתמש בין השאר בסילאן תמרים כמקור לפחממות פשוטות רציתי לשאול באופן עקרוני- האם ניתן להחליף את זה במולסה למשל? כלומר, אם האם יש הבדל משמעותי מבחינת תזונתית / אנרגטית בין סילאן למולסה לאחר אימון אירובי למשל? אם התשובה היא לא, אז רציתי לדעת למה נדמה שבדרך כלל הספורטאים מעדיפים להשתמש דווקא בסילאן/ תמרים /ממרח תמרים כמקור הפחממתי ולא שומעים כמעט על כאלו שמשתמשים במולסה, האם זה סתם במקרה או שיש לכך סיבה כלשהיא?
שלום עידו, איני מומחית לתזונת ספורט ולמנהגי אכילה לפני ואחרי אימון, אני מניחה שהסילאן יותר בשימוש כי הוא יותר זמין, כמו כן, ייתכן והאינדקס הגליקמי שלו נמוך ממולסה ותחושת השובע ואספקה נכונה של פחמימות מגיעה ביתר יעילות כך. כמובן שזוהי הנחה בלבד. אתה מוזמן לפנות לפורום תזונה באתר של מכון וינגייט. בברכה,דנה