מזון אורגני- כדאי או לא?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום. קראתי הרבה לאחרונה לגבי אוכל אורגני.. ונשארתי עם מספר שאלות פתוחות: 1. האם מזון אורגני בריא יותר? 2. מזון אורגני אמור להיות בריא בהכרח בגלל עצם עובדה שהוא גדל ללא ריסוס? 3. האם מזון אורגני יכול להזיק למערכת העיכול בצורה כלשהי? 4. מדוע יותר ויותר אנשים צורכים מזון אורגני? 5. מהי ההשפעה על ילדים שלומדים מגיל קטן לאכול מזון אורגני ומתחילים להכניס את זה לתפריט היומי כבר מהגן? אשמח לקבל תשובות, תודה :)
שלום דותן, 1. בהנחה שהוא אכן אורגאני ולא "אורגאני" כפי שהרבה מהמזונות האלו אינם תחת בקרה, הם נחשבים למזינים יותר, בשל אי חשיפה לריסוס ותרופות. 2. מזון אורגאני נחשב לבריא יותר גם בגלל אי ריסוס, אי שימוש באנטב' וחומרים אחרים. 3. מזון אורגאני לא יכול להזיק. 4. כי אנשים מאמינים שהוא יותר בריא, פחות חשיפה לריסוס ותרופות ו/ואו חומרים רעילים. 5. אני מאמינה שההשפעה היא לטובה בדומה לחינוך לתזונה נכונה באופן כללי. לדעתי, לפני מזון אורגאני, יש ללמד את ילידנו אכילה נכונה, צריכת מזון נכונה והתנהגות אכילה. בברכה,דנה