אומרים שצריך ללעוס טוב טוב את המזון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
מדוע זה? אם בולעים את המזון שהוא שלם אז הוא לא יספק את הויטמינים הדרושים? אז זה לא יהיה שווה כאילו? ומה לגבי מזון כמו קוטג' או אורז, אין מה ללעוס במזון כזה..זה בסדר לבלוע מזון כזה?
שלום, ראשית, יש מזונות שאם לא נלעסים כראוי בהחלט עוברים פחות עיכול וספיגה, בייחוד מזונות עשירים בסיבים תזונתיים. מעבר לכך, בלעיסה של מזון יש תפקיד חשוב לשמירה על מנגנון לעיסה ובליעה תקין. אנשים שאוכלים ללא לעיסה ומהר, נוטים לסבול אח"כ מתופעות במערכת העיכול, חלק מהתופעות קשות. כמו כן, לעיסה תקינה= התנהגות אכילה תקינה, מנגנון שובע תקין ועוד. כל מזון קשה ניתן ללעיסה, ברור שמזון רק נבלע בקלות ללא לעיסה, גם מים אנחנו לא לועסים. פה נכנס הרעיון של אכילה איטית, שזה בשליטתנו. בברכה,דנה
אנשים שאוכלים ללא לעיסה ומהר, נוטים לסבול אח"כ מתופעות במערכת העיכול, חלק מהתופעות קשות. עכשיו אני לא מבין איזה תופעות במערכת העיכול יכולות להיות אם לא לועסים, הרי האוכל שהוא בקיבה הוא נמס, הוא לא נשאר שלם, הוא הופך לנוזלי, ואז הוא יוצא ללא בעיה. אז מה הבעיה? עכשיו השאלה לגבי קוטג' , אם בולעים את הגרגירים, יספג כל העסק של הסידן הויטמינים וכו.. או לא?