גבינה לדיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/12/2009 | 21:21 | מאת: מורן

האם זה משנה איזה סוג גבינה צורכים שמנה או רזה אם סך הקלוריות יוצא זהה? לדוגמא גבינה מותכת לייט או כף גבינה לבנה. האם על מנת לשמור או לרדת במשקל עדיף לצרוך את האחוזים הנמוכים באמת או שהם עוד יותר לא בריאים וסתם מזיקים לגוף.

07/12/2009 | 09:38 | מאת:

שלום מורן, אחוז שומן אומר כמה גר' שומן יש ב- 100 גר מוצר. לדוגמה בגבינה 5% יש 5 גר שומן ב- 100 גר. ובגבינה צהובה לייט יש 9 גר שומן ל- 100 גר. 100 גר' גבינה לבנה = 3-4 כפות גבינה ואילו 100 גר' גבינה צהובה = 4-5- פרוסות. כלומר אם את אוכלת 2 פרוסות של גבינה צהובה לייט יש בה פחות שומן 100 גר' גבינה לבנה. השומן הוא אותו שומן, והערך הקלורי דומה. כמובן שיש הבדלים במרכיבים אחרים של הגבינה, ואת זה יש לקחת בחשבון, כמו תכולת מלח, חלבון וסידן. בברכה,דנה