חרדל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רציתי לברר על חרדל משהו לא מסתדר לי יש חברות (של חברות מיובאות) שלפי טבלת הערכים התזונתיים יש 0 קק"ל ל- 100 גרם (כלומר ללא קלוריות) לעומת זאת חרדל אמיתי של תלמה למשל מכיל כ0 100 קקל ל- 100 גרם (בערך כמו קטשופ) וחרדל דיזון אמיתי גם כן מכיל לא מעט קלוריות איך זה יתכן שיש אז חרדל של 0 קקל הסתכלתי בהבדל במרכיבים מול זה של תלמה למשל וההבדל העקרי זה שבתלמה יש גם סוכר אך האם יתכן שיש כמות של כך גדולה של סוכר שתוסיף כ- 100 קלוריות ל- 100 גרם האם זה לא הופך את החרדל של תלמה לממש לא בריא ולא טוב או שהחרדל עם ה- 0 קקל (ויש מספר חברות כאלו) טועה ומטעה...
שלום יצחק, בהחלט תוספת הסוכר יכולה לשנות בכזו דרמטיות את ההרכב הקלורי, ובהחלט עדיף לצרוך את החרדל ללא תוספת הסוכר. יש לזכור כי 100 גר' של חרדל הינה כמות גדולה, שלרוב אנו משתמשים בהרבה פחות, ולכן התרומה הקלורית יותר נמוכה. בכל מקרה, עדיף לצרוך את החרדל ללא תוספת הסוכר. בברכה,דנה