ירק- גזים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/11/2009 | 13:16 | מאת: דן

שלום ארטישוק ירושלמי מה הדרך הטובה ביותר לאכלו בלי לנפח הבטן , ושיהיה הכי פחות גזים . 1)מקולף חי.כמו שהו 2)מבושל ( מאודה) עם הקליפה 3)אפוי בתנור עם הקליפה 4) האם לכולם עושה גזים? או אני מגזים בכמות לארוחה ( בערך 380 גרם) + סלט . ולפעמים מוסיף ת"א בינוני+ בטטה.לארוחה זו . תודה

07/11/2009 | 17:00 | מאת:

שלום דן, אם הירק גורם לך לגזים, פשוט המנע ממנו. לא ידוע לי כי ארטישוק ירושלמי גורם לגזים מרובים, אלא כנראה נטיה ספציפית אצלך. ככל שמורידים תכולת סיבים הסיכוי לגזים יורד, כלומר מקולףו מבושל במים יגרום הכי פחות גזים. בברכה,דנה