ברזל עדין וחומצה פולית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/10/2009 | 17:52 | מאת: שלום

שלום, אני בשנות העשרים המאוחרות, ואני סובלת מרגישות לקור. הלכתי לרופא משפחה וגם המטולוג וגילו שיש לי אנמיה. הומלץ על לקיחת ברזל עדין וחומצה פולית למשך שלושה חודשים. שאלתי, האם כדאי לי ליטול את שתי התרופות יחד גם חלב {כמו עם שתיית קפה?] ואשמח לדעת מה עוד כדאי לי לאכול כדי להוסיף ברזל. [המשקל שלי מאד לא יציב. כל יום הוא משקל אחר ויש קושי לרדת במשקל]. תוצאות המעבדה שיצאו לי הם: WBC-5.9, RBC-3.98, HCT- 32.7, RDW - 17.3, FOLIC ACID - 38.0, VITAMIN B12- 403

לקריאה נוספת והעמקה
27/10/2009 | 20:57 | מאת:

שלום, את הברזל יש לקחת הרחק מכל מזון ואפשר לשלב עם מיץ פרי הדר לספיגה אופטימלית. חומצה פולית ניתן לקחת בכל עת. לתוספת ברזל יש לצרוך בשר הודו, בקר רזה ואחת לשבועיים שלושה אפשר מנה של עד ??? גר' כבד עוף או בקר.גם דגני בוקר מועשרים בברזל. בברכה,דנה