שניצל ואורז
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם שניצל בייתי מכיל יותר קלוריות משניצל מוכן (מהסופר)? האם שניצל ביתי מכיל הרבה יותר שמן מאשר שניצל תעשיתי? - לפי האתר של "מאמא-עוף" הם כותבים שכאילו שניצל ביתי הוא הרבה יותר גרוע ואני תמיד חשבתי שזה במקרה הכי קיצוני אותו הדבר (קלורית) או אף פחות עבור שניצל בייתי מה גודל ומשקל מנה ממוצעת של שניצל ביתי (אם במסעדה ואם בבית) כמה קלוריות יש במנה כזו? האם עדיף או משנה אם מדובר בשניצל ביתי או שניצל תעשיתי? אשמח לשמוע הבהרות והסברים בנוסף כמה סיבים צריכים ליהיות באורז מלא לא ברור לי איך יתכן שחברה א' כותבת שיש 1 גרם ל0 100 גרם (שזו אותה הכמות שהיא כותבת גם עבור האורז הלבן) ובחברה אחרת רשום כ- 3 גרם ל- 100 גרם האם פחות מ- 3 גרם זה לא "מלא" אמיתי?
שלום דנה, זה מאוד תלוי בגודל, כמות השמן, סוג הטיגון, כמו הפירורים ועוד ועוד. אם לוקחים אותה כמות בשר ומרכיבים ייתכן ובתעשייתי יהיו פחות קלוריות ושומן בשל אופן ההכנה הייחודי לתעשיה, אך אני מעולם לא השוויתי, כי אולי בביתי יש יותר קלוריות ושומן אך לפחות הוא טרי. בכל מקרה, שניהם אינם מומלצים מבחינתי באופן גורף. אין גודל ממוצע, זה משתנה ואין המלצה בנושא. לגבי האורז, עליך להפנות את השאלה ליצרן. החברות לא מחשבות את הסיבים אלא לוקחות מטבלאות קיימות. בברכה,דנה