שטיפה וסינון מזון מקופסאות שימורים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/08/2009 | 16:07 | מאת: איציק

שלום ואחר צהריים טובים ! אשמח אם תעזרו לי בסוגייה שמאוד מסקרנת אותי אני אוהב לאכול בין היתר מזון מקופסאות שימורים אני מודע לכך שתכולת הנתרן די גבוהה שם (בסדר גודל של כ 400 מ"ג נתרן לכל 100 גרם מוצר מסונן) שאלתי היא : האם ניתן להקטין את כמות הנתרן עוד יותר אם אני לאחר סינון מי המלח (היינו,נוזל השימור) ,בנוסף גם אשטוף את המוצר עצמו במי ברז כ 2-3 שטיפות ,האם זה יעיל ועד כמה? אודה לכם מאוד על תשובה מפורטת המון תודות וכל טוב איציק

31/08/2009 | 11:57 | מאת:

שלום איציק, כמובן ששטיפה או השריה במים תוריד עוד יותר את תכולת המלח, אך אין דרך לדעת כמה. שטיפות יוריד מעט, השריה ממושכת תוריד יותר. בברכה,דנה