מוצרי חלב-כמה??
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בת 50 שומרת בקפידה על תוזנה נכונה ועושה פעילות ספורטיבית עניפה, כשעתיים ביום.רציתי לדעת כמה מוצרי חלב מומלץ לאכול ביום אני אוכלת כ-100ג' גבינה לבנה 1/2% ושנים שלושה יוגרטים מגוון - אקטיביה ויוגורט פירות יער 0% והעם יש קשר לשעת אכילתם.
שלום אילנה, אחוז השומן של הגבינות שאת אוכלת נמוך מדי, ולכן התועלת מבחינת סידן נמוכה מאוד. תעלי ל- 3% מכל המוצרים, תורידי שומן ממקור אחר. ההמלצה היא לפחות 3 מוצרי חלב ביממה. צרפי גם גבינה צהובה או משולשת רזות, שעשירות מאוד בסידן. אין זמן נכון או מיוחד לאכילתם, אכלי לפי רצונך. בברכה,דנה
דנה תודה על התשובה. הסיבה לדל שומן היא כי ביותר מכך הבטן מתנפחת לי ואני ממש מרגישה לא טוב לקח לי למעלה מ-40 שנה להבין שברגע שירדתי ל-0% וחלב דל שומן יכולתי לחזור לאכול מוצרי חלב ולשתות קפה, ולא להרגיש רע.