שתי שאלות דחופות לדנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/07/2009 | 17:39 | מאת: ל

שלום דנה קניתי זירעי פשתן טחונים אורגניים של חברת תבואות, באתר רשום שמומלץ לשמור במקפיא בשל תובנתו להיתחמצנות, יש לי שתי שאלות לגבי הפשתן הזה ואשמח לתשובות. 1) מומלץ לשמור במקפיא, אבל אם אני ישמור במקפיא זה יהיה גוש קרח ולא אוכל להוסיף כף ממנו לכל מזון אז מה את מציעה לי לעשות, האם לשמור אותו רק בפריזר (לא במקפיא) ותכונותיו לא יתחמצו או יאבדו? 2) לאן אפשר להוסיף את זירעי הפשתן הטחונים? האם אפשר לערבב במעדן, כי על הממרח לחם זה מגעיל לי, האם האופציה הכי טובה היא לערבב עם גבינה לבנה 5%? בבקשה דנה תעני לי לפי סדר השאלות תודה מראש

23/07/2009 | 23:42 | מאת:

שלום, הקפיאי במנות קטנות כל פעם, כדי שלא תצטרכי להפשיר כל פעם. הקפיאי בשקיות קטנות 1-2- כפות וזוהי המנה לשימוש. זה לא יהפך לגוש קרח אם יהיה אטום מספיק. פריזר ומקפיא זה אותו המכשיר, הכוונה שלך האם מספיק מקרר, אז לפי טענת היצרנים, לא. ניתן להוסיף ליוגורט, גבינה, מעדנים ויש כאלו המוסיפים לסלט. בברכה,דנה

24/07/2009 | 12:46 | מאת: ל

שלום דנה אני יודעת מה היצרנים ממליצים אבל שאלתי לגבי ההמלצה שלך, האם את ממליצה לי להשאיר אותו במקרר? כי זה קצת קשה ומבלבל ולא יהיה לי נוח להיסתבך ולהקפיא כף. האם יקרה משהו אם אני ישאיר את זירעי הפשתן תמיד במקרר (לא מקפיא)? האם זה יתקלקל או יתחמצן? יש מצבים שקשה לשמוע להוראת היצרנים כי זה לא נוח לי לאחסן בפריזר? האם הערכים התזונתיים ישארו גם במקרר (לא מקפיא)?