פול ושעועית לימה קפוא מול יבש

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/07/2002 | 22:07 | מאת: נטע

מה ההבדלים בערכים התזונתיים (פחמימות, חלבונים, ויטמינים ומינרלים וכו') בין פול קפוא (טרי?), לבין פול יבש-מבושל? וכנ"ל מה ההבדל בין שעועית לימה קפואה לשעועית לימה יבשה-מבושלת

15/07/2002 | 07:55 | מאת: fgfgfg

נטע כתב/ה: > > מה ההבדלים בערכים התזונתיים (פחמימות, חלבונים, ויטמינים > ומינרלים וכו') בין פול קפוא (טרי?), לבין פול יבש-מבושל? > וכנ"ל מה ההבדל בין שעועית לימה קפואה לשעועית לימה יבשה-מבושלת fgfgsfg afg af

16/07/2002 | 02:43 | מאת: נטע

מה שבעצם רציתי לשאול זה: אני מעונינת לאכול פול גם כי הוא טעים לי וגם שמעתי כי הוא יכול להעלות את רמות הדופמין בגוף כי הוא מכיל את חומר המוצא l-dopa. כמו שמתואר בלינק המצ"ב. לכן ברצוני לדעת באילו מ-4 סוגי/צורות הפול הבאות יש הכי הרבה l-dopa: פול טרי (שבא קפוא), פול יבש ירוק, פול יבש חום, פול קטן מצרי ? מה שבטוח שבנבטי פול יש הכי הרבה. אך לא הצלחתי להנביט אף פול, זה רק הרקיב? אז היכן משיגים נבטי פול ו/או איך בכל זאת להנביט אותו? סתם דוגמא: http://www.efn.org/~sundance/FavaBean.html כל הצבה של המילים dopamine "fava bean במנוע חיפוש כמו גוגל, יתן על כך הרבה תוצאות.

16/07/2002 | 08:13 | מאת:

נטע שלום! לי אין את האנפורמציה אותה את מבקשת. בכל שיטוטייך ברשת לא מצאת את התשובה? נסי את הקישור הבא: http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/ נועה