האמנם מוצרי חלב חיוניים כמקור לסידן בגוף האדם ...?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אם כך מה ההסבר לתופעת "בריחת הסידן" (אוסטאופורוזיס) הכל כך שכיחה בקרב ישראלים למרות תרבות צריכת מוצרי חלב בארץ ?
שלום אבי, אין בישראל יותר או פחות אוסטאופרוזיס מאשר במדינות מפוחות אחרות, וישנן גורמים נוספים מעבר לצריכת סידן. שנית מחקרים מראים כי ישראלים, למרות השפע במוצרי חלב, לא צורכים מספיק סידן בדיאטה הן ממוצרי חלב והן ממקורות אחרים. רצוי לפני שמצטטים משפטים לאשש במחקרים. בברכה,דנה