שאלה בקשר למלח דל נתרן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/05/2009 | 19:32 | מאת: אורן ר.

שלום, הגעתי לכאן בעקבות הכתבה על הסיכון ללחץ דם גבוה בעקבות ריבוי במלח . גם אני "חובב מלח" בחלק מהארוחות ,אלא שלפני כשנה התחלתי להשמש במלחיה שרשום עליה "66% נתרן פחות מהמלח הרגיל". לשמחתי כמעט ואין הבדל בטעם מהמלח הרגיל, ושאלתי היא- האם השינוי הזה משמעותי ומפחית את הסיכון ללחץ דם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
19/05/2009 | 17:49 | מאת:

שלום אורן, כמובן שזה מוריד סיכוי, אך לא מבטלו, כי ישנם גורמים רבים ללחץ דם.היתרון במלח דל נתרן שלרוב מכיל יותר אשלגן שעוזר באיזון לחץ דם. בברכה,דנה