צורות בישול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/05/2009 | 16:44 | מאת: דן

שלום אני אוכל קווקר : לא מבושל , מבושל 6 דקות . וגם אופה בתנור 13 דקות 180 מעלות כמו עוגיה ( קרקר קטן) ( קווקר מים וקינמון) א) איזה תכונות מפסיד שמבשל? ולא חי? ב)האם יש הבדל באיבוד תכונות בין אפיה (טיפה יותר ארוכה)? לבישול ?י ובלי קשר: אופה בתנור ת"א ובטטה . לפעמים בתבנית פתוחה ואז הבטטה קצת נשרפת בקליפה למעלה. ( יותר רזה מתוקה וטעימה מאד ) ולפעמים בתבנית סגורה .ואז הירקות יותר מימיים ואפשר לאכול פחות מאשר בתבנית פתוחה. (ופחות טעימים) ג) האם יש הבדל בבריאות בין שתי הצורות? ומהו?

05/05/2009 | 14:42 | מאת:

שלום דן, בכל מקרה שיטת הבישול משפיע בעיקר אם יש נוכחות של מים בסביבה וטמפ'. כלל שהטמפ' גבוהה יותר כך יש יותר איבודים של ויטמינים הרגישים לחום, כמו חלק מויטמיני ה-C וה-B. מעבר לכך האיבודים לא משמעותיים. בברכה,דנה