סוכר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, -מה ההבדל בין סוכר הגלוקוז ובין סוכר הסוכרוז? -מהם המאכלים שהסוכר העיקרי בהם הוא גלוקוז? ומהם המאכלים עם הסוכרוז? תודה רבה!!
שלום יפה, סוכרוז הוא דו-סוכר המורכב ממולקולה אחת של גלוקוז מחובר לפרוקטוז. זהו למעשה הסוכר כפי שאנו מכירים הסוכר הלבן, חום וכו'. סוכרוז נמצא בכל מזון המכיל סוכר כתוסף ובפירות. גלוקוז הוא חד סוכר וגם הוא נמצא בכל מזון בעיקר בפירות יבשים וענבים או כל מזון מתוסף גלוקוז. בכל מקרה שניהם תורמים באופן דומה לעלית סוכר ובעלי ערך קלורי דומה. בברכה,דנה
תודה דנה! אז מה בעצם ההבדל בין סוכרוז לסוכרלוז? האם זה אותו הדבר? והאם מוצרי גבינה (כמו קוטג' למשל) או חלב 0-1% שומן מכילים גלוקוז?