שתי שאלות: אוכל משימורים ותזונה אחרי מחלה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
1. על הקופסה של שעועית ברוטב שימורים כתוב שרק צריך לחמם אותה כמה דקות ולהגיש. מצאתי ברשת מתכון למרק שיש בו שעועית כזאת מקופסה ומתבשל שעה. השאלה היא אם אחרי שעה בישול נשאר משהו בשעועית,או שבמילא אין בשעועית בשימורים שום ערך תזונתי,אז זה לא משנה? 2. אני אחרי שבוע של שפעת קשה ,שלא יכולתי לאכול כלום חוץ מ"מרק" עם גזר ואורז לבן וקצת אבקת מרק. ביומיים האחרונים הרגשתי יותר טוב וניסיתי לחזור לאכול רגיל (לחמניה עם חומוס-פסטרמה,סלט ירקות וכד') ואני מרגישה שנורא כבד לי בבטן וזה גם מאד כואב. מצד שני אני מאד חלשה ורוצה לחזור לעבודה כמה שיותר מהר,אז עוד פעם אורז וגזר לא בא בחשבון. איך עושים את המעבר הזה בצורה מוצלחת? יש משהו שאני יכולה לאכול שייתן לי אנרגיה ולא יעשה כבד בבטן? תודה מטאי
שלום, הערך התזונתי בבישול תמיד יורד, חלק מהויטמינים נהרסים ןחלק מהמינרלים אובדים למים, אך בסה"כ ההרכב הכללי נשאר דומה כך שאין לכך משמעות. התחושה לאחר מחלה הוחזרה לאכילה לעיתים קשה. הרעיון הוא לחזור את האוכל שרגילים אליו אך במנות קטנות ובארוחות רבות וצפופות, כל שעה -שעה וחצי לאכול משהו ולאט לאט להתרגל לאוכל.אין צורך במאכלים או פעולות מיוחדות מעבר לכך. בברכה,דנה