בעיות בבית הבליעה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/03/2009 | 21:57 | מאת: צביה

אמא שלי בת שמונים וארבע והיא סובלת בחודשיים האחרונים מבית הבליעה היא עושה אספררציות לכן אנחנו מכינים לה את כל האוכל מרוסק בבלנדר היא גם מקבלת אנשור ויש לי אבקת הסמכה בבית היא גם מקבלת שמנת מעדנים אבוקדו טחינה דברים שהם עשירים ומזינים אבל היא מאוד מרזה רציתי לדעת מה אפשר עוד לטחון בבלנדר למעט ירקות פרות אפילו טחנתי לה עוף ואורז מה אפשר לתת לה בשביל הגיוון ובשביל שהיא לא תפחית במשקל ?

01/04/2009 | 09:53 | מאת:

שלום צביה, ראשית אפשר לטחון הכל, כלומר גם במנה העיקרית אפשר להוסיף עוד שמן כמקור לקלוריות, אפשר להשתמש גם בבשר בקר, דגים ועוד.אם אמך אינה סוכרתית, אפשר להכין דייסות סמיכות על בסיס שמנת מתוקה, להשתמש בגבינות בעלות אחוז שומן גבוה יותר, מעדנים בעלי אחוז שומן גבוה יותר. מעבר לכך ישנה אבקה בשפ פוליקוז שהינה אבקת קלוריות שניתן להוסיף למזון מרוסק, אך גם היא אינה מתאימה לסוכרתיים. את האבקה ניתן לרכוש בבתי מרקחת. מעבר לכך ישנם תכשירי העשרה מרוכזים כגון אנשור פלוס ונוטרן 2 שאפשר להסמיכם ולתת בשתיה.בכל מקרה, פני לדיאטנית האחרונה שטיפלה באימך לייעוץ אישי. בברכה,דנה