מתכונים לאוכל דלת שארים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/03/2009 | 19:33 | מאת: תמי

שלום רב בעלי אושפז בבית חולים בעקבות דלקת במעי הגס ושוחרר ובינתיים עליו לאכול אוכל דל שארים ואנני יודעת מה להכין לו. אומנם קיבל מה אסור לאכול אולם אנני יודעת כיצד להכיו לן אוכל שבלי קטשופ או ירק נראה טפל. אטריות עם מה ? כל פעם עוף ? מבושל בלי רוטב נראה לא ממש טעים. האם אפשר לקבל עזרה למתכונים? או כיצד ניתן להכין לו אוכל שיהיה גם נכון לו וגם טעים? הכוונה לרטבים ..? תודה .. תמי

לקריאה נוספת והעמקה
01/04/2009 | 12:44 | מאת:

שלום תמי, תפריט דל שארית כולל המנעות מסיבים תזונתיים, דל שומן ודל לקטוז. אפשר לאכול לחם לבן/ לחמניה, אורז, פסטות, גבינה לבנה וקוטג', עוף, הודו, דגים בקר מבושלים או אפויים לא מטוגנים, תפוחי אדמה מקולפים מבושלים, דלעת וקישואים מבושלים. אפשר בננה ורסק תפוחים טריים. אפשר לבשל עם מעט שמן, אפשר קטשופ מעט, אפשר פסטה עם בשר בקר טחון רזה+רסק עגבניות קל, מרק צח+אטריות,טבים אפשר מכל סוג אך לא עתירי שומן.ואין מנסו מדיאטה זו ולכן יש להתרגל לתקופה מוגבלת למזון דל יותר. בברכה,דנה