potassium

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/03/2009 | 22:50 | מאת: גיורא

התגלה אצלי אשלגן גבוה. בינתיים אסר עלי רופא המשפחה לאכול בננות ועגבניות. עד שאתקבל אצל הדיאטנית הייתי רוצה לשאול האם המזונות הבאים הם "עתירי" פוטסיום: טחינה,חומוס, אבוקדו,שוקולד מריר,קלמנטינה, תפוז, תפוח עץ. תודה וערב טוב.

לקריאה נוספת והעמקה
31/03/2009 | 11:44 | מאת:

שלום גיורא, האם מדובר באשלגן גבוה מלווה באי ספיקת כליות? כי אז עליך לגשת לדיאטנית בדחיפות. אשלגן גבוה מסכן חיים ולכן יש לדרוש את הייעוץ בדחיפות, אפילו באופן פרטי. שנית, אשלגן מגיע מכל מזון שאנו צורכים, כאשר מחצית מגיע מירקות ופירות. לכן יש להגביל למנה עד שתיים ליום של פרי, לרוב תפוח עץ או אגס וירקות כאשר מומלץ להמנע מעגבניות ומוצריהן, אבוקדו, תפוח אדמה, סלק ועוד. לא הייתי ממליצה לצרוך בשלב זה חומוס וטחינה, ושוקולד בכמות מוגבלת של כ- 2-3- קוביות ליממה. בברכה,דנה