פרג וסידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/03/2009 | 13:47 | מאת: ענת

שלום לכן, רציתי לשאול מדוע אף פעם אין מזכירים את הפרג כתחליף למוצרי חלב ? ידוע שהוא עשיר בסידן, יש בעיה בספיגת הסידן שהוא מכיל ? תודה

19/03/2009 | 14:23 | מאת:

שלום ענת, פרג בהחלט מכיל כמות גדולה של סידן, אך ספיגתו וזמינותו נמוכים מאוד. שנית, לרוב אנו צורכים פרג בכמות יחסית קטנה בתוך מאפים, ורק בעוגות למעשה מגיעים לכמות גבוהה,כך שזה לא מקור מוצלח בכל מקרה. בברכה,דנה