ערך תזונתי
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום רב, היכן אפשר לקרוא טבלה מעודכנת ונכונה בעברית של הערכים התזונתיים של מזונות, אשר נתוניה מעודכנים יותר מאלו המוצגים בספרו של אילני? ושאלה אחרת: האם בחלה (של שבת) יש, או אין, סיבים/תאית (בדומה ללחם לבן)? אודה על תשובתך ל-2 השאלות. בברכה, אביהו
שלום אביהו, היה בזמנו אתר ל מכון ויצמן, אך לצערי איני מצליחה להגיע אליו כרגע הוא לא זמין, זהו האתר הזני, פחות מפורט אך יכול לספק את הסחורה http://www.naturemed.co.il/in_food.html בחלה של שבת כמות הסיבים התזונתיים זניחה ביותר שכן היא עשויה מקמח לבן בברכה,דנה.
הי דנה, בעיון ראשוני באתר שרשמת לי אני קורא, להפתעתי, שבחיטה מלאה יש 0.5% סיבים, בעוד שבחיטה (סתם, לא מלאה) יש 7% סיבים (!). כמו כן, רשומים שם הבדלים נוספים רבים "לטובת" חיטה סתם, לעומת חיטה מלאה. הייתכן? אביהו