ערך תזונתי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/03/2009 | 08:57 | מאת: אביהו

דנה שלום רב, היכן אפשר לקרוא טבלה מעודכנת ונכונה בעברית של הערכים התזונתיים של מזונות, אשר נתוניה מעודכנים יותר מאלו המוצגים בספרו של אילני? ושאלה אחרת: האם בחלה (של שבת) יש, או אין, סיבים/תאית (בדומה ללחם לבן)? אודה על תשובתך ל-2 השאלות. בברכה, אביהו

12/03/2009 | 09:07 | מאת:

שלום אביהו, היה בזמנו אתר ל מכון ויצמן, אך לצערי איני מצליחה להגיע אליו כרגע הוא לא זמין, זהו האתר הזני, פחות מפורט אך יכול לספק את הסחורה http://www.naturemed.co.il/in_food.html בחלה של שבת כמות הסיבים התזונתיים זניחה ביותר שכן היא עשויה מקמח לבן בברכה,דנה.

12/03/2009 | 09:51 | מאת: אביהו

הי דנה, בעיון ראשוני באתר שרשמת לי אני קורא, להפתעתי, שבחיטה מלאה יש 0.5% סיבים, בעוד שבחיטה (סתם, לא מלאה) יש 7% סיבים (!). כמו כן, רשומים שם הבדלים נוספים רבים "לטובת" חיטה סתם, לעומת חיטה מלאה. הייתכן? אביהו