ערכים תזונתיים בקוטג' 3%

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/02/2009 | 22:42 | מאת: דן

האם הערכים התזונתיים בכלל וספיגת הסידן בפרט אכן באים לכדי מימוש בקוטג' בן 3% או שמא כמות אחוזי השומן הנמוכה יחסית אינה מספיקה לצורך הענין? האם נכונה הטענה הרווחת כי בכל גבינה בת פחות מחמישה אחוזי שומן הערכים התזונתיים אינם נספגים ע"י הגוף?

25/02/2009 | 17:49 | מאת:

שלום דן, אין אחוז מסויים ידוע, ככל שכמות השומן יורדת מתחת לסף מסויים או עולה יותר מדי יש הפרעה בספיגת סידן. 3% אמור להספיק לספיגת סידן, יש לדאוג לצרוך מספיק ויטמין D. בברכה, דנה