ערכים תזונתיים בקוטג' 3%
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם הערכים התזונתיים בכלל וספיגת הסידן בפרט אכן באים לכדי מימוש בקוטג' בן 3% או שמא כמות אחוזי השומן הנמוכה יחסית אינה מספיקה לצורך הענין? האם נכונה הטענה הרווחת כי בכל גבינה בת פחות מחמישה אחוזי שומן הערכים התזונתיים אינם נספגים ע"י הגוף?
שלום דן, אין אחוז מסויים ידוע, ככל שכמות השומן יורדת מתחת לסף מסויים או עולה יותר מדי יש הפרעה בספיגת סידן. 3% אמור להספיק לספיגת סידן, יש לדאוג לצרוך מספיק ויטמין D. בברכה, דנה