חיטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/02/2009 | 02:10 | מאת: רון

היי, האם אי סבילות למזון ורגישות למזון זה בעצם אותו הדבר? האם קיים אי סבילות/רגישות לחיטה? אם כן- מהם הסימפטומים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
19/02/2009 | 19:45 | מאת:

שלום רון, יש מושג אי סבילות או רגישות למזון, כלומר מזון שגורם לאדם לתופעות לוואי אך לא מוגדר כאלרגיה. לדוגמה ישנה רגישות או איסבילות ללקטוז, שהוא סוכר החלב, וישנה אלרגיה למוצרי חלב, שמתבטאת באלרגיה לחלבון חלב הפרה. אי סבילות או רגישות יכולה להיות לכל מוצר, אלרגיה ניתן לגלות בבדיקה פשוטה. אלרגיה לחלבון החיטה נקראית צליאק ויש דרכים פשוטות לאבחנה. רגישות לחיטה, לא ידוע לי על רגישות ספציפית, אך שוב זה מאוד אינדבידואלי. אם יש חשד לרגישות או רלגיה, יש לפנות לגסטרואנטרולוג. בברכה, דנה

20/02/2009 | 13:41 | מאת: רון

תודה דנה. עוד שאלה ברשותך: האם יש לחם ודגני בוקר שאת ממליצה הנחשבים לבריאים אך לא מכילים קמח לבן או חיטה?