תחליפי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/01/2009 | 09:54 | מאת: מיקי

שלום רב, בביקור אצל הומאופט לפני מספר חודשים, הוא המליץ לי להמנע משתיית חלב פרה, תגובת הגוף הייתה מיידית ומפתיעה מאד: כל הנוזלים המרגיזים שליוו אותי באף בפה בגרון - נעלמו. אני מתגעגעת מאד לחלב, ומעוניינת לשמוע קצת מה אפשרויותהחתליפים שלו בשוק שמעתי רק על חלב אורז וסויה, אך אני לא יודעת מה היתרון והחסרון של כל אחד מהם מי בריא מהם? אם בכלל? והאם ישנם עוד תחליפים? מה לגבי חלב פרה עמיד "דל לקטוז" שמוכרים בסופר? האם דלות לקטוז תאפשר לי לשתות חלב פרה - בלי תופעות הלוואי? תודה.

29/01/2009 | 12:00 | מאת:

שלום מיקי, חלב סויה וחלב אורז או חלב פרווה הם תחליפי טעם לחלב אך לא תחליפים שווים מבחינת הרכב. אין לטעמי תחליף ראוי לחלב. חלב אורז הינו די תמים, עשיר בעיקר בפחמימות ועלול להכיל סוכר בכמויות גדולות. חלב סויה אינו מומלץ מבחינתי בכמויות גדולות בשל כמויות סוכר ופחמימות גבוהות, חסר יחסי בסידן ועיכוב ספיגת סידן. חלב דל לקטוז לא יעזור, כי האלרגיה לחלב מיוחסת לחלבונים בו ולא לסוכר שבו, ולקטוז הוא סוכר החלב. אם אתה מתגעגע לחלב נסה להחשף בכמויות קטנות ממה שצרכת בעבר, או שתתפשר על חלב סויה /אורז. בברכה, דנה