סיבים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, בת 28 עם בעיה המציקה לי כבר למעלה משנה: שמתי לב שכל פעם שאני אוכלת משהו שיש בו כמות סיבים ברמה גבוהה אני סובלת מכאבי בטן והבטן מתנפחת למימדים עצומים!!! המאכלים ששמתי לב שגורמים לי לנפילות הם: בננות, אגוזים/שקדים, תוספי סיבים באבקה, שזיפים מיובשים ואפילו כדורי פרוביוטיק המכילים FIBER PLANT. עשיתי בדיקת קולונוסקופיה ואנדוסקופיה ולא מצאו דבר. למה זה קורה? האם לדעתך זה באמת בגלל הסיבים? האם יש דבר כזה אלרגיה לסיבים או אולי רגישות לסיבים? מה המלצתך לאיבחון התופעה ו/או הטיפול המתאים? האם עליי להמנע מלאכול סיבים??? אשמח לתשובתך ועזרתך. תודה!!
שלום יפעת, התופעה שאת מציינת ידועה וישנם רבים הסובלים ממנה ( אפילו אני). לרוב זה נובע מחשיפה מוגזמת בכמויות גדולות לאחר תקופה של התרגלות לכמויות קטנות או זניחות, ויש גם כאלו שהינם בעלי סבילות נמוכה לסיבים , ואלו גורמים לתחושת אי נוחות, נפיחות, גזים כאבים ועוד. כמו כן הבעיה העיקרית שאנשים מעלים את כמות הסיבים באופן לא טבעי ולא שותים מספיק נוזלים עם הסיבים, סיבה נוספת לגזים ונפיחות. בשלב ראשון הייתי מנסה כל יום מוצר אחד, בכמות קטנה, שותה מספיק נוזלים ורואה מהי התחושה, כך אפשר להפריד בין מזונות מטרידים לפחות. בשלב שני, הייתי מעלה כמות ובודקת את גבול הסבילות, פשוט חשיפה איטית לסיבים, מבלי לחשוף לסיבים לא ממזון (תוספים). אם התופעה לא נעלמת או מחמירה, אזי מתמקדים בסיבים שאינם מפריעים לך, וחיים הלאה. לא הייתי רצה לבדיקות בשלב זה, אלא אם כן התופעה מחמירה גם בחשיפה למזונות אחרים. בברכה, דנה