שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/12/2008 | 10:17 | מאת: עירית

תקופה של חצי שנה שאני אוכלת מוצרים ספציפיים מאוד כמו גבינות, קוטג', ירקות, ביצים, פריכיות, ריבות ומרקים. זאת משום שלא רציתי להעמיס כביכול על הבטן ולאכול מאכלים "כבדים" כמו אורז, קינואה, פתיתים ותבשילים למיניהם. החלטתי שאני רוצה להתחיל לאכול מהמזון הזה (כמובן בכמות סבירה שלא תכביד עליי) אך השאלה שלי היא האם ישר לאכול? או להתחיל בהדרגה? כי כבר קרה לי בעבר שאכלתי אורז למשל לאחר תקופה שלא אכלתי וכאבה לי הבטן מאוד לאחר מכן, כנראה כי מערכת העיכול לא רגילה למזון "כבד" כזה. (וגם הייתה עצירות קשה) האם להתחיל בהדרגה? את ממליצה על משהו מסויים? כמויות מסויימות? לשים לב לדברים כולשהם? תודה רבה!

29/12/2008 | 19:18 | מאת:

שלום עירית, ראשית, אל תאכלי מזונות שגורמים לך לתחושת כבדות. כל המזונות שציינת ניתנים להחלפה בלחם או קטניות. בכל מקרה, מומלץ להחשף כל יום לפריט מזון אחר, בכמות קטנה, עד 1/2 כוס מבושל ולראות מהי התחושה. בברכה, דנה

30/12/2008 | 08:32 | מאת: עירית

תודה על תשובתך. ראשית, קטניות מכיבדות עליי אף יותר מאורז, פתיתים וכד'. (גם אם אני שותה כמות מספקת של מים) שנית, הייתי ממשיכה להמנע מכול האוכל המכביד- אבל נוצרים לי חסכים ומלבד זאת אני מרגישה מוזר באירועים חגים וארוחות כאשר אין לי דבר לאכול מלבד סלט. אודה להמשך תשובתך, עירית.