חימום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/12/2008 | 20:12 | מאת: עדי

שלום שאלתי היא האם אני חותכת חתיכות של ירקות (פילפלים, תפו"א ופיטריות) ושמה עליהם גבינה לבנה וקוטג' ושמה בתנור- האם הגבינה תתקלקל? האם החימום ישפיע במידה כולשהי על הערך התזונתי? לפי הבנתי יאבדו ויטמינים מסוימים, אך מה בנוגע לסידן של הגבינה והקוטג'? הם יתקלקלו? ישמרו? הקלוריות נשארות אותו דבר? כמו כן האם בחימום הגבינות בתנור אנזים הלקטוז יירד? כלומר האם חימום הגבינות בתנור יכול לעזור בתופעות הרגישות ללקטוז? תודה!

26/12/2008 | 18:07 | מאת:

שלום עדי, הערך הקלורי בחימום לא משתנה. בוודאי שהחימום הורס חלק מהויטמינים שרגישים לחום, אבל לא משנה את ערך החלבון או הסידן. הגבינה לא מתקלקלת. לגבי הלקטוז, כמותו לא אמורה להשתנו באופן משמעותי, בטמפ' כאלו הסוכר לא משתנה. בברכה, דנה