שמן+

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/12/2008 | 10:10 | מאת: דן

שלום מה דעתך? למניעת נפיחות או ו גזים עדיף לבשל כף גרגרי קימל יחד עם קטניות או לאכול באותה ארוחה כף של קימל טחון ?יש בעיה ביותר כפות טחונות?אפילו שלוש? או כמה שיותר פחות גזים? 2)האם עודף שמן זית מזיק? צורך פעם שתי כפות ליום. ולמחרת 5 עד 6 כפות .האם הגזמה ? ומה קורה בהגזמה כזו? בן 62 שוקל 52 קג 3) האם שמן זית בכבישה קרה חמיצות 0.8 טוב גם לא אורגני ?או אפילו עדיף בגלל בעית התחמצנות באורגני? או אין משמעות לכמה כפות לא אורגניות ? ו "מספיק" ירקות קטניות ופירות רק אורגניים. ? בתודה מראש לכל התשובות

25/12/2008 | 19:54 | מאת:

שלום דן, אין לי מידע לגבי מינון הקימל למניעת נפיחות וגזים, זה לא בדיוק מתואר בספרות המקצועית. צריכה עודפת של כל מקור שומן יכולה להיות בעייתית, גם אם מדבור בשמן איכותי כגון שמן זית, ביקר בשל ההיבט הקלורי. כמות השמן מחושבת לכל אחד, לאדם אחד 6 כפות זה הרבה לאחר פחות משמעותי. נתת לי גיל ומשקל ולא גובה, אז קשה לי לדעת כמה קלוריות אתה אמור לצרוך, וזה ממש לא משנה, ההמלצה עומדת על עד 30% מסך הקלוריות היומיות שיגיע משומן. אין כרגע חישבות או העשפה למזונות אורגניים, טרם הוכיחו את יעילותם לעומת כאלו שאינם אורגניים. בברכה,דנה