קנדידה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/12/2008 | 16:32 | מאת: אירה

שלום! אבקש לדעת מהו מקור לקנדידה ומהם הסיפטומים וכיצד ניתן לטפל. תודה.

19/12/2008 | 22:49 | מאת:

שלום אירה, המקור לקנדידה הוא בתוכנו, זוהי פטריה הנמצאת בפלורה הטבעית שלנו במערכת העיכול וכן לעתים בגניטליה. קנדידה מתבטאת במספר אופנים שונים, תלוי באיבר ובחומרת המחלה. זה יכול להיות הפרשות, פצעים כאבים ועוד. התזונה האלטרנטיבית טוענת שהורדת פחמימות וסוכרים פשוטים יכולה לשפר את המצב. הלכה למעשה אין הוכחה לכך.כמו כן יש הטוענים שיש מקום להוספת חיידקים פרוביוטיים. בברכה, דנה

08/01/2009 | 13:44 | מאת: שלומי חנקין ר"ג

אירה שלום, אני לא יכול לספר לך מהו מקור הקנדידה אך לי הייתה קנדידה חמורה ניגשתי למטפל טבעי שחבר המליץ לי עליו המטפל אמר לי שאני צריך להפסיק לצרוך דברי מתיקה מכל סוג ואף פירות לשלושה חודשים וכן להוריד למינימום את צריכת הפחמימות (לחם פסטה וכו') והמליץ לי לקחת מוצר בשם אגריספט (קניתי אותו בבית מרקחת מוגרבי בתל אביב 5259666, עלות בקבוק בסביבות 140 שקל) לאחר טיפול די אינטנסיבי במשך שלושה חודשים אני חייב לומר הקנדידה עברה. המלצתי לחברה מהעבודה שגם לה היתה פטריית קנדידה (לא חמורה כשלי) היא גם לקחה את המוצר וגם לה זה עבר. מקווה שעזרתי. בברכת הצלחה. שלומי