אבקש הסבר :

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/11/2008 | 15:48 | מאת: דן

אבקש הסבר : כתוב על פיירות כדוגמה. , מספר קלוריות, ומס פחמימות כך וכך, 1) מה ההבדל בין המושגים?י 2) ומה פירוש כל אחד? ועל מה חשוב להקפיד שיהיה פחות? 4) משנה איזה פירות מתוקים אוכלים ?או כשמגזימים בכולם משמינים. גם שאוכל ביום מסויים רק פירות ? תודה להסבר הארוך

13/11/2008 | 14:40 | מאת:

שלום דן, המזון מורכב מ- 3 אבות מזון, פחמימות, חלבונים ושומנים. אלו המרכיבים היחידים במזון בעלי ערך קלורי. לכל מרכיב ערך קלורי שונה. 1 גר' פחמימה/חלבון=4 קק"ל ו-1 גר' שומן=9 קק"ל. כלומר אם מזון, כמו פרי, שבעיקר מכיל פחמימות, רוב התרומה הקלורית נובעת מהפחמימה. לדוגמה פרי ממוצע מכיל כ-10-15 גר' פחמימה, כלומר הערך הקלורי של הפרי יהיה 40-60 קק"ל בממוצע. אנו מסתכלים גם על ערך קלורי וגם על הרכב המזון בכדי לוודא את תרומתו להשמנה, כמו כן גם בפחמימות ישנם סוגים שונים, אך זה מסובך מדי במסגרת פורום זה. מתיקות הפרי אינה אומרת דבר על כמות הפחמימות בו ו/או על ערכו הקלורי, לדוגמה לימון, שהינו פרי לכלכ דבר, חמוץ מאוד, אך מכיל כמות פחמימות דומה לפרי הדר אחר שווה בגודלו. פירות בהגדרתם, אינם משמינים, כמו שאין מזון משמין או מרזה אחר, הכל תלוי בסך הצריכה הקלורית היומית, הפיזור על פני היממה והוצאה אנרגתית. בברכה, דנה