מזון מלכות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/11/2008 | 19:09 | מאת: יונתן

שלום רב, שמעתי לאחרונה על הסגולות הרפואיות של מזון מלכות.(הבנתי שהוא גם מצוין לקראת החורף) העניין שעדיין לא הבנתי איך משתמשים בו על מנת להנות מיתרונות אלה. עם דבש, בלי דבש, אפשר בכלל להשיג אותו בארץ?, איך צורכים אותו בצורה הכי טובה שאפשר ושומרים על יתרונותיו? אשמח לשמוע את עצתם וקצת סדר בעניין זה. תודה רבה!

02/11/2008 | 18:15 | מאת:

שלום יונתן, אין הרבה מידע בתחום. מזון מלכות לא נשמר טוב בצורתו המקורית, ולכן מוסיפים אותו לדבש רגיל או דונג. הוא עשיר בנוגדי חמצון ומומלץ יותר מדבש, אין המלצה מיוחדת לגבי כמות או זמן צריכה. והמחקרים בנושא עדיין חלשים מבחינה סטטיסטית, אך מצאו קשר להורדת תחלואה כגון סוגי סרטן שונים ועוד. בברכה, דנה