נחל לכיש אשדוד
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום דר' האם ערמונים שנעשו בטוסטר לבשלותם ,מעלים את רמת הסוכר כמו לחם? אשמח לתשובתך.
שלום יוסי, לא כך בודקים השפעת מזון על עלית סוכר. לא משווים ערמונים ללחם, אלא כמות פחמימות שמקורן בלחם לעומת אותה כמות פחמימות מערמונים. לדוגמה בפרוסת לחם ממוצעת יש כ- 15 גר' פחמימות. וואילו ערמונים הנותנים כמות זהה של פחמימות שווה לכ-50 גר' ערמונים, בממוצע 2. להערכתי השפעתם על רמת הסוכר תהא זהה פחות או יותר לפרוסת לחם, אבל תגובה לפחמימות שונות משתנה לאדם לאדם, ולכן עליך לנסות ולבדוק כיצד אכילתם תשפיע על רמות הסוכר שלך. בברכה, דנה