המלצת ספרים + סידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/10/2008 | 21:54 | מאת: John Smith

שלום רב. אני מתעניין בנושא התזונה והייתי רוצה להיות יותר מיודע בנושא, הייתי שמח אם את יכולה להמליץ לי על ספרים מדעיים בנושאי התזונה. שאלה נוספת: האם במוצרי חלב מתחת ל3% ספיגת הסידן בגוף פחותה? האם יש שוני במוצרים? מהו ההבדל? מהן ההמלצות? בברכה ג'ון

11/10/2008 | 09:49 | מאת:

שלום, יש אינסוף ספרים בנושא תזונה וכן אתרים באינטרנט, קצת קשה לעשות הפרדה איכותית ביניהם. איני יכולה להמליץ על ספר מסויים, כי אין לי אפשרות לפרסם. חפש ספרים שנכתבו ע"י דיאטניות קליניות בארץ ובעולם וכך תדע שקבלת ספר איכותי. לגבי סידן, ככל שאחוז השומן גבוה מדי או נמוך מדי כך ספיגת השומן יורדת. 3-5-% נחשב אחוז שומן סביר מעבר ומתחת מתחילה ירידה יחסית. אין הבדל משמעותי בין המוצרים השונים. בברכה, דנה