2 שאלות...
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום רציתי לשאול למה טיגון נחשב כל כך לא בריא? והאם לשמן זית בטיגון יש ערך בריאותי כלשהו? והשאלה השניה האם חלס סויה ומעדניו עדיפים על חלב ומעדנים על בסיס חלב פרה?ולמה? תודה אלי...
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אלי, טיגון נחשב ללא בריא כאשר הוא על בסיס יומי, אם אוכלים מזון מטוגן באופן מבוקר, נניח אחת לשבוע אין בכך כל בעיה. הבעיה בטיגון היא בעיקר תרומה קלורית גבוהה בשל תכולת שומן גבוהה, בעיה רלוונטית יותר לאלו הנוטים להשמנה, שנית השומן עצמו בהתליך הטיגון עובר שינויים כימיים המעלים גורמי חמצון ומעלים תחלואה לבבית וכלי דם, ושוב במידה ונצרכים בכמות גבוהה. מוצרי סויה בשום אופן לא נחשבים לבריאים ומזינים יותר ממוצרי חלב, ואין להם כל יתרון, פרט במקרה שאנשים אלרגיים לחלבון חלב פרה ( וגם אז לפעמים ישנה קורלציה) או רגישות ללקטוז. בברכה, דנה