אגוזי ברזיל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/08/2008 | 01:11 | מאת: אליעזר

שלום, לאחרונה התחלתי לאכול אגוזי ברזיל מידי יום ( אחד או שניים ) אבל מקריאת כתבות באינטרנט התחלתי לחשוש מאכילתם מכיוון שאני מרגיש שאינני יודע מספיק על אגוזים אלה וכי חוסר בידע עלול לגרום יותר נזק מאשר תועלת. ראשית קראתי במספר מקומות כי לאגוזי ברזיל יש נטייה לפתח עובש בשם אפלוטוקסין שהוא נחשב לגורם מסרטן. עוד נאמר כי אגוזי ברזיל רגישים במיוחד לעובש זה, ושאלתי הראשונה היא כיצד מבחינים בין אגוזים טריים לאגוזים שאינם טריים ועלולים להכיל עובש? עוד קראתי כי יש לקנות אגוזים בקליפתם בלבד, האם מדובר בציפוי העדין החום המכסה חלק מהאגוז בלבד? ולבסוף קראתי כי לאגוזים יש קליפה דקה שנועדה להגן עליהם מפני מזיקים והיא מאד רעילה לכן רצוי לא לאכול אותה, האם זה נכון ויש צורך לקלף קליפה עדינה זו? תודה ,

30/08/2008 | 11:38 | מאת:

שלום אליעזר, מהמידע המצומצם שיש בידי, אכן הקליפה של האגוז יכולה להכיל אפלטוקסין שהוא תוצר רעיל של פטריות בעיקר אספרגילוס (סוג של פטריה). טוענים כי ברמות גבוהות עלול לגרום לסרטן כבד. הואיל והאגוז מכיל הרבה שומן הוא רגיש יותר לעיפוש ולכן ממליצים לצרוך ולשמור בקליפה הקשה ולהורידה באכילה, כמובן. אגוז הברזיל במצבו הטרי צריך להיות לבן-שנהב. ברגע שמתעפש צבעו הופך לצהבהב ויש לו טעם לוואי. אם אוכלים כמות קטנה, לא קורה שום דבר, הבעיה באנשים הצורכים כמויות גדולות, לא 1-2 ליממה אלא חופנים שלמים. רצוי לקלף את כל הקליפה, הקשה והדקה לפני אכילה, למרות שהכמות של הדקה זניחה. בברכה, דנה