ערך קלורי שלילי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/08/2008 | 19:25 | מאת: אאאאא

שלום. בפורום תזונה האחר פה באתר לא ענו לי אז אני ישאל אותך אותו דבר: יצא לי ליקרוא (וגם ההגיון אומר כך) שקלוריות בעלות ערך קלורי שלילי, לדוגמא נניח מלפפון יש בו 10 קלוריות, אז הגוף יוציא 15 במהלך העיכול, שממזונות אלה כמו מלפפון, תפוח, ברוקולי. שאלתי היא האם ניתן לאכול אין סוף מהם אפילו שנגיע בסוף היום למספר קלוריות גבוה בהרבה מה- BMR ? כמו כן קראתי פעם שחלבון, בכל סוג, נידרש לגוף מעל 5 קלוריות בעיכול (5.7 אם אני לא טועה) והרי גרם חלבון= 4קלוריות, אז גם פה ניתן לאכול כמויות חלבון כמה שרוצים? אני לא מדבר על הפן הבריאותי אני צורך המון חלבון בכל מיקרה כי אני מיתאמן אינטנסבי ביותר בעל מסת שריר גדולה. אם כל זה נכון בעצם אז יהיה אפשרי לשלב ביניהם בתפריט עם שומן נחוץ לירידה ( לירידה במשקל) ? ועוד שאלה, כמה נידרש לגוף בתהליך העיכול של שומן? אני יודע שזה משתנה במזונות אבל רק לשומן עצמו. סליחה על אורך ההודעה ואשמח לתשובה מפורטת אם תוכל, ואפילו אם תוכלי להפנות אותי לאתר כלשהו שמפרט ומסביר לעומק את נושאים כאלה אם את מכירה. תודה והמשך שבוע טוב.

25/08/2008 | 11:51 | מאת:

שלום, אין לי את המידע שלך יש לגבי הערך הקלורי שאנו מוציאים על עיכול מזונות שונים ולכן ייתכן ובחלק מהמזונות יהיה גרעון קלורי, אך רוב המזונות אינם כאלו.לגבי חלבון, נכון שתרומה קלורית של 1 גר' חלבון היא 4 קק"ל ואולי אנו מוציאים יותר בעיכול אך הדיאטה שלנו אינה מורכבת רק מחלבונים או רק מירקות דלי קלוריות אלא הרבה יותר מזה. בכל מקרה, אכן אנשים החיים רק על המזון שתארת ירדו הרבה במשקל בשל גרעון קלורי. בברכה, דנה