התלבטות תזונתית
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני מקפיד על תזונה בריאה,וזה פחות או יותר מסתכם בכך שאני מרבה(מאוד) באכילת ירקות ופירות,וזה מעורר בי 2 ספקות 1)אני אכול ספקות אודות הריסוסים והרעלים ,אני חושש שהחוקים והתקנות בעניין לא מביאים בחשבון אכילת כמויות גדולות והם בעיקר מחשבים צריכה ממוצעת של האזרח הממוצע (ואני כאמור אוכל ממש המון ירקות ירוקים שהם הכי מרוססים) ואני תוהה האם יצא שכרי בהפסדי,כלומר האם הבריאות שבירקות מתקזזת לי בהצפה של הריסוסים (כי אני אוכל המון) 2)ישנם ירקות ירוקים דוגמת השמיר פטרוזיליה וכדו,האם מותר לאכול מהם בלי גבול או שבגלל שהם צמחי תיבול אסור להרבות בהם,ואם אכן אסור להרבות באכילתם מהי הכמות המותרת? והאם חסה נכללת באיסור היכן ניתן למצוא מידע על הריסוסים ועל הירקות המועדים להיות מרוססים?
שלום הרשקוביץ, לגבי שאלתך הראושנה, איני יכולה לתת לך תשובה משכילה כי משהו שחקר את הנושא או בדק אותו ולכן איני יכולה לדעת מהו הפסדך. אם יש לך חששות אפשר לגוון עם ירקות ופירות אורגניים בכדי להוריד את עומס הריסוס. כל הירקות שציינת בחלק השני, בהנחה שהינך אדם בריא ללא בכיות מיוחדות ומחלות כליה, אין הגבלה מיוחדת. בברכה, דנה