תזונה דלת אשלגן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/08/2008 | 22:08 | מאת: אור

מה טוב ומה לא טוב לאכול כאשר יש צורך בתזונה דלת אשלגן?

לקריאה נוספת והעמקה
17/08/2008 | 11:35 | מאת:

שלום אור, אשלגן נמצא בכל מזון שאנו אוכלים. חלק ניכר מהאשלגן במזון שלנו מגיע מפירות וירקות ועל כן יש להגבילם בתפריט. ההגבלה כוללת כמות וסוג.את הכמות תקבע דיאטנית בייעוץ אישי. בשלב ראשון רצוי להמנע מהירקות והפירות הנ"ל העשירים באשלגן : בננות, עגבניות ומוצריהן, אבוקדו, עלים ירוקים, סלק, תפוח אדמה ותחליפי מלח על בסיס אשלגן. להפחית את כמות הפירות והירקות הכללית במהלך היום לפני המלצת דיאטנית. הואיל ואשלגן גבוה מסוכן, יש לפנות בהקדם לדיאטנית בקופת החולים או באופן פרטי לייעוץ אישי. בברכה, דנה