איך מתיישבת?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/08/2008 | 10:12 | מאת: אלה

דנה שלום, בגבינות, גם לבנות וגם צהובות - כולל האיכותיות ביותר - יש מייצבים, משמרים, חומרי טעם וריח, צבע מאכל, מווסת חומציות, חומצת חומץ, מלח וסוכר. אפילו בחלב יש מייצב, ובמשקה חלב סויה יש חומרי טעם. גם בלחמים - כולל האיכותיים מאוד - יש חומר משמר, חומר מתחלב, מעכב חמצון, עמילן תירס, אנזימים לאפייה, סוכר ומלח. בנוסף, כל המזונות הללו נקנים מהחברה, ואין הם מוכנים באופן ביתי. מאחר שכך, איך מתיישבת האמירה שאלו אינם מזונות מעובדים עם הסברך באשר למאפיינים המגדירים "מזונות מעובדים"? אלה

13/08/2008 | 11:54 | מאת:

שלום אלה, כל החומרים שציינת שמוספים למזון הינם חומרים טבעיים ולא מלאכותיים, וגם בבית ניתן להוסיפם. החומרים המתחלבים והמייצבים לרוב מיוצרים מחומרים טבעיים אחרים ולכן יש איתם פחות בעיה. הבעיה העיקרית במזון מעובד הוא כמויות מלח אדירות, שומן טרנס,חומרים מסרטנים, שלא נכללים ברשימה שציינת, פרט למלח. אני בהחלט ממליצה לאנשים המנסים שלמור על תזונה בריאה להכין את המוצרים בבית, בעיקר לחמים למיניהם. אך מוצרי חלב זה קצת יותר בעייתי, בגלל נושא הפסטור. בברכה, דנה

15/08/2008 | 14:24 | מאת:

שלום אלה, צר לי שאיני מצליחה להבהיר את דברי בפניך, אך לדאבוני אין לי דרך אחרת להביר לך את התשובה, אני חושבת שפרטתי מספיק את הרעיון ואת המוצרים אליהם אני מייחסת תכונות לא מזינות. את מוזמנת לפנות לאתר של משרד הבריאות אגף התזונה שם יש פירוט של חומרים טבעיים, מלאכותיים חומרי טעם וריח ועוד. וכמו כן את יכולה להפנות אליהם שאלות בנוגע למזונות מעובדים,שכן לי אין תשובה אחרת לספק לך. בברכה, דנה