דגים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום רב, האם ברבוניה, שפמנון ולברק הם דגים בריאים, בדומה לסלמון? אני מבקשת לברר זאת משום שלצערי אינני אוהבת סלמון (פרט למעושן, אותו אני דווקא אוהבת ביותר). האם הדגים הללו יכולים לשמש תחליף ראוי לסלמון? ואם לאו, איזה תחליף כן ראוי, שהוא גם טעים? תודה. ליאורה
שלום ליאורה, אם הכוונה כתחליף לדג המהווה מקור לאומגה 3 אזי טונה, סרדינים, מקרל, הרינג יכולים להוות תחליף טוב. הדגים שציינת אינם מקור טוב לאומגה 3 בהשוואה לאלו שצינתי וחלקם אף לא מכילים אומגה 3 . בברכה, דנה
דנה ערב טוב, יש לי 2 שאלות, לאור תשובתך: א. האם יתרונותיהם של סרדינים וטונה, אליהם התייחסת, מאפיינים (גם) את הסרדינים והטונה בצורתם המשומרת (בה הם נאכלים, כידוע, בדרך-כלל)? ב. לגבי הדגים שצוינו בשאלתי המקורית, האם מעבר לכך שאינם מכילים (כמעט) אומגה 3, יש בהם יתרונות בריאותיים ממשיים כלשהם? והאם חסרונותיהם התזונתיים גדולים מחסרונותיהם? אודה על הבהרתך. ליאורה