שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/06/2008 | 12:42 | מאת: ליאור

שלום רב ברצוני לשאול מספר שאלות האם בצק שמרים או בצק פלו וכול סוגי בצקים למניהם שבמאפים הם כמו בצק עלים מבחינת שומן טרנס ?? והאם זה יכול להיות מאפים בורקסים קראוסנים ללא שומן טרנס ?? כי לדוגמא מאפית אריאל פירסמו שהמאפים שלהם ללא שומן טרנס כי יש להם מרגרינה עם אחוז של שומן הגיוני הדבר ? או שזה אקט שווקי ..? להאמין או לא .?

13/06/2008 | 15:13 | מאת:

שלום ליאור, בכל מוצר המשתמש במרגרינה ו/או בשומן צמחי מוקשה יכיל שומן טרנס. זה כולל בצק שמרים, עלים ופריך. בצק פילו הינו בעל תכולת שומן יחסית נמוכה לעומת העלים ולכן יכיל פחות טרנס באופן משמעותי. לגבי מאפיית אריאל, איני יודעת באיזו מרגרינה משתמשים, אך יכול להיות שיהיה פחות טרנס ויותר רווי, רצוי לשאול באיזו מרגרינה משתמשים. בברכה, דנה